W maju klasa IIIb i IIIc udały się na wycieczkę edukacyjną realizowaną w ramach „Programu dla szkół”. Podczas wyjazdu uczniowie mieli niepowtarzalną okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych. Sporządzili surówkę składającą się z ekologicznych warzyw i owoców. Poznali tradycje ginących zawodów. Mogli zobaczyć jak wyglądało życie na wsi wiele lat temu. Z bliska przyjrzeli się przedmiotom codziennego użytku i urządzeniom rolniczym.
Wycieczka edukacyjna - Tusinek
Ważną częścią gospodarstwa jest hodowla kóz i krów, od których pozyskiwane mleko, służy do wyrobu własnych serów, twarogów, jogurtów i innych produktów mlecznych. Pobyt na terenie Tusinka był dla nas fascynującą przygodą i zabawą. Dziękujemy gospodarzom, że mogliśmy spróbować różnych smaków, zapachów, wsłuchać się w dźwięki przyrody i odpocząć, co uwieczniliśmy na zamieszczonych zdjęciach.
Barbara Cimoszyńska Ewa Szpak